Divendres, 3 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local comença l’any amb 58 agents i mantenint la prioritat de vetllar per el civisme

La Policia Local de Vilafranca manté de fet les prioritats d’actuació dels darrers anys, amb una aposta clara per millorar tant el control com la formació al voltant del civisme dels ciutadans.

Aquest és un dels serveis que presta l’Ajuntament que funciona tots els dies de l’any i les 24 hores del dia, cobert actualment per 58 agents dels quals només 8 son dones. Com explica el regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Montfort, en aquests moments hi ha també 3 agents en formació a l’Institut de Seguretat Pública. Amb aquesta dotació, Montfort explica que s’està una mica per sota del que seria desitjable, però apunta que en els darrers anys hi ha agents que s’han jubilat i que fins ara per llei era complicat poder noves contractacions de personal. La mitjana d’edat en aquests moments al cos és de 43 anys.
A banda, s’ha apostat en aquests darrers anys per renovar també la flota de vehicles, apostant per híbrids i elèctrics, en un procés que ha estat llarg que s’han hagut d’homologar algunes modificacions.
A banda per exemple també s’han incorporat càmeres personals que duen els agents en alguns servies, i s’han instal·lat càmeres de videovigilància en indrets com la Rambla i la plaça de la Vila.
El regidor explica també que cal anar-se adaptant constantment a les noves necessitats i demandes que planteja la societat. Així per exemple, cal afrontar una regulació de l’ús i circulació dels patinets elèctrics i vehicles similars. Montfort recorda que l’Ajuntament ja té redactat un esborrany, però que s’està pendent d’una llei estatal que ha de regular-ne l’ús.
De cara a aquest 2020 les prioritats seran similars a les d’aquests darrers anys, amb la lluita contra l’incivisme com a un dels eixos. Montfort apunta també que ja darrerament s’està fent una tasca important d’educació vial i cívica a les escoles.
De cara a aquest 2020 es treballarà també amb un nou quadrant horari que comportarà que els agents faran 7 dies seguits de servei, en jornades de 8 hores i mitja, i tindran després 7 dies de festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: