Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila de Vilafranca ha tornat a ser la més castellera el 2019

Com passa gairebé cada any, i especialment quan no és any de Concurs de Castells, la plaça de la Vila de Vilafranca ha estat l’indret del món casteller on s’han vist més castells de gamma extra.

De fet aquest any passat s’han fet 78 castells per sobre del 3de9 amb folre.
20 han estat castells de gamma extra sense folre o de 10 pisos. Són xifres inferiors a les del 2018, any en el que sí que hi havia concurs.
Vilafranca ha estat la plaça amb més gamma extra, un total de 15 tot i que a Valls s’han viscut també les grans gestes de la temporada. Els vallencs amb els castells sense folre i els Verds amb els castells de 10. Concretament sent la única colla que va descarregar el 3 de 10, fent-ho en el transcurs de la que va ser la seva millor diada del 2019, la diada de Tots Sants. Una jornada plena d’emocions i molt treballada en la que van descarregar quatre castells de gamma extra, la torre de 9fm, el quatre de 9 sense folre, el 3 de 10 fm i el pilar de 8fm.
Si parlem de les altres colles vilafranquines i la plaça de la Vila ens hem de situar en les diades de Festa Major, tot i que enguany ha estat un any complicat d’aquestes diades per l’enrenou dels horaris de la festa.
Els Xicots de Vilafranca van ajuntar el 4 de 8 i el 3 de 8 en una mateixa dia el dia 29 d’agost i també el mateix dia la Colla Jove de Vilafranca va recuperar el castell de set, descarregant el 3 de 7 i recuperant aquesta construcció després de quatre anys sense assolir-la.
Val a dir però que el dia 31 d’agost es va viure la diada de Sant Ramon més curta de la història.
L’actuació dels balls va començar tard i els diables es van allargar més d’una hora. Això va comportar que la diada castellera comencés quan passaven dos minuts de les quatre de la tarda, quan el protocol de la festa marca que la diada ha d’acabar a les quatre.
Des del 2016 que es fa la diada a l’antiga, una diada sense ordre ni descans, amb l’únic compromís d’acabar a les quatre de la tarda com a molt tard.
Així que van fer només una ronda conjunta. Els Verds van descarregar la Torre de 8, els Xicots el 4 de 7 i la jove el 3 de 6.
Ràpidament van acabar amb els pilars. La Jove tenia un repte, amb el pilar de 5 amb una enxaneta molt petita i van poder descarregar-lo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: