Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació l’Espiga disposa del seu primer vehicle adaptat per els seus usuaris

Amb aquesta furgoneta es podrà flexibilitzar i economitzar les activitats i sortides que els usuaris realitzen fora del centre, tant els de l’escola, el centre de dia o les residències.

Dimarts al migdia es feia la presentació d’aquesta vehicle, una furgoneta de 9 places, que recentment ha adquirit l’Espiga gràcies al suport entre altres de la Fundació Pinnae. Ha estat la culminació d’un llarg projecte com explicava Montserrat Roca, la directora de l’Espiga, i la resposta a una necessitat de cobrir de manera més autònoma i flexible els desplaçaments dels usuaris de tots els serveis de la Fundació. Fins ara per fer sortides tant de caràcter lúdic com altres, havien de llogar vehicles a empreses externes, i ara podran fer-ho amb aquest vehicle propi tant per els usuaris de l’escola d’educació especial, el centre ocupacional, el centre de dia o les residències.
El procés d’adquisició del vehicle es va iniciar l’any 2018 quan Pinnae va atorgar 25.000€ a la Fundació l’Espiga en el marc de la primera convocatòria d’impuls social al territori. A aquesta xifra s’hi va sumar una aportació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Amb aquest vehicle es preveu beneficiar a més de 117 persones amb diversitat funcional de diferent índole.
El president de Pinnae, Martí Solé, remarcava que volen continuar apostant per donar suport a les entitats socials del territori, i que cal agrair de manera la tasca que duen a terme entitats com l’Espiga.
Finalment, el vice president del Patronat de la Fundació l’Espiga, Xavier Lluch, recordava que l’aportació de Pinnae ha permès donar l’empenta definitiva a aquest projecte. La furgoneta representa més que un simple vehicle, ja que és una eina que ajudarà a millorar la qualitat de vida de les persones usuàries dels serveis de l’Espiga.
Dimarts, amb la participació d’alguns dels nois i noies de l’Espiga, es va fer la presentació del vehicle acompanyada de llançament de confeti.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: