Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La filosofia catalana és la protagonista del primer curs de la càtedra UB Llorens i Barba

El curs que s’impartirà a Vilafranca els divendres 7, 14, 21 i 28 de febrer i 6, 13, i 20 de març de 17.30 a 20.30h, vol donar una visió general sobre el pensament a Catalunya durant el segle XX.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, i el professor vilafranquí d’Història de l’Art, Joan Cuscó, van presentat dimecres a la tarda “Gaudir UB. Cursos pel plaer de saber. Construccions de filosofia catalana”, en el marc de la càtedra UB Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca, que tindran lloc a la vila els mesos de febrer i març, organitzats per l’Ajuntament de Vilafranca i l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona.

La regidora va destacar la col·laboració amb la Universitat de Barcelona, que va permetre posar en marxa la càtedra UB Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca el passat mes de maig.
Per la seva banda, Joan Cuscó ha explicat que els cursos Gaudir UB es fan per trimestres durant el curs i consten de 20h i fins ara se’n oferien a Barcelona, Badalona i Sant Joan Despí.
Els cursos Gaudir UB, una quarantena, estan oberts a tothom, no es requereix cap titulació prèvia ni hi ha cap requisit d’accés més enllà de les ganes d’aprendre i de gaudir adquirint coneixements. La temàtica dels cursos és molt variada i Joan Cuscó en destacava la voluntat d’implicar-se i d’integrar-se al territori i de relacionar-se amb les entitats.

La matrícula al curs, que serà impartit pel mateix Joan Cuscó, Josep Montserrat, degà de la Facultat de Filosofia de la UB, i Xavier Serra, professor de la Societat de Filosofia del País Valencià i de la Societat Catalana de Filosofia, està oberta a www.ub.edu/gaudirub. Les sessions del curs es faran al Centre Agrícol de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: