Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP referma la seva demanda de paralitzar la venda directa dels pisos del carrer Migdia

Des de la CUP consideren que no esperar a la decisió de l’Oficina Antifrau que en aquests moments està avaluant tota la informació sobre el procediment seguit en aquest cas podria ser contraproduent.

El regidor Noel Viñas ha volgut aquest dimecres al matí recordar el posicionament de la CUP en relació a tot el procediment que s’ha seguit per la venda directa dels pisos del carrer del Migdia a la Fundació Amàlia Soler, insistint en el fet que en aquests moments l’Oficina Antifrau està investigant els fets.
Viñas ha explicat que la CUP porta des de 2013 qüestionant com l’equip de govern ha gestionat aquesta qüestió, ja des del conveni d’adquisició del terreny entre l’Ajuntament i el Centre Agrícol. Després tampoc van veure amb bons ulls el conveni amb la Fundació del 2015, que ja preveia aquesta venda directa; i el 2016 ja van denunciar públicament tot el procediments de compravenda. Després, el 2018 i un cop la Generalitat ja havia emès un informe desfavorable pel que fa a la venda directa i recomanant el concurs públics la CUP va demanar que s’aturés el procés d’adjudicació dels allotjaments. Davant la negativa de l’equip de govern, des de la CUP es va posar el cas en coneixement de l’Oficina Antifrau apuntant irregularitats econòmiques, de procediment o gestió i d’índole legal que finalment Antifrau ha estimat i està investigant.
Noel Viñas comentava que el mes de gener de 2019 es va iniciar aquesta investigació, i que en aquests moments està en fase de valoració del conjunt de la informació recollida.
D’altra banda, des de la CUP també s’ha volgut insistir en el fet que considerar la Fundació Amàlia Soler com a mitjà propi és complicat, ja que l’Ajuntament no en té el control. L’alcalde n’és el president, i hi ha regidors entre els patrons, però en total sumen 4 persones d’un total de 9. Xus Magallon apuntava que és la Fundació qui marca els criteris d’adjudicació dels pisos, i no pas l’Ajuntament, i que això ha portat per exemple a que tingui més punts una persona que disposa d’un habitatge en propietat i el cedeix a l’Ajuntament que no pas persones que no tenen on viure.
La CUP considera que la possibilitat que al final l’Oficina Antifrau trobin irregularitats en el procediment, i que per tant es pugui acabar declarant nul pot generar situacions d’indefensió tant per les persones que ara s’allotgen als pisos del carrer del Migdia, com per les que puguin ser usuàries dels pisos cedits per aquestes a l’Ajuntament. Per aquest motiu es refermen en aturar el procés de venda directa a la Fundació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: