Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es crea una plataforma de promoció de ramaderia extensiva per prevenir incendis

Algunes de les raons principals pel risc d’incendis són l’abandonament rural que ha fet créixer la biomassa dins els boscos i el canvi climàtic.

El cos de Bombers i les ADF, entre elles, la del Penedès-Garraf sostenen que la qüestió dels incendis forestals no és un problema de més recursos d’extinció. Exposen que mai se n’havien tingut tants com ara i que, en canvi, tenim els incendis més grans que hem conegut. En aquest sentit, defensen que prevenir-los és un tema de gestió forestal sostenible.

Algunes de les raons principals pel risc d’incendis són l’abandonament rural que ha fet créixer la biomassa dins els boscos i el canvi climàtic, tal com explica el Xavi Xortó, coordinador de les ADF Penedès-Garraf i secretari de l’ADF a Catalunya.

Per prevenir els incendis, s’ha creat una plataforma de defensa i promoció de ramaderia extensiva formada per integrants del sector ramader, les ADF (entre elles, la del Penedès-Garraf) i també membres del cos de Bombers de la Generalitat.
Demanen incentius per part de l’Administració per revitalitzar el sector.

De moment, aquesta nova plataforma ha fet dues primeres reunions, una a Barcelona i l’altra a Vic. La propera trobada servirà per buscar la forma jurídica en que es constitueixen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: