Dimarts, 18 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC atribueix a la mala gestió del govern el sobrecost de més d’1M€ de les obres del Vinseum

El grup municipal d’ERC a Vilafranca ha denunciat el que, al seu criteri, consideren ha estat ‘una gestió nefasta’ de les obres d’ampliació del del Vinseum en la segona fase.

Segons la portaveu republicana, Mònica Hill, davant de les poques explicacions a finals d’any van demanar l’expedient i de la seva lectura han observat que l’obra es va adjudicar el 2017 per 4 milions 76 mil euros, però amb una previsió molt breu d’excavacions arqueològiques, de només 3 mesos. Segons esquerra com era de preveure l’aparició de restes va fer allargar fins als 9 mesos aquest període, acabant al febrer del 2019. Això va fer que s’incrementessin els costos i que l’empresa demanés un replanteig que segons ERC no va rebre resposta de l’ajuntament en sis mesos. Finalment l’empresa renuncia a l’obra al mes d’octubre. I el govern va haver de tornar a licitar el projecte i els republicans calculen que tot plegat ha suposat un sobrecost de més d’un milió 300 mil euros.
El regidor, Salvador Campamà, lamenta que aquest diners deixaran d’invertir-se en altres necessitats, i assenyala que és incomprensible que en un lloc com el de l’entorn del Palau Reial no es preveiés que hi hauria moltes restes arqueològiques.
I la regidora Gemma Urgell assenyala que la deixadesa en el seguiment d’aquestes obres és una mostra de la poca voluntat que té el govern d’impulsar Vilafranca com a capital del vi.
Finalment des d’ERC es mostren també preocupats perquè hi ha una subvenció europea de 2M€ pendent que el 70% de les obres estigui finalitzat el mes de novembre d’aquest any.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
05:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
06:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: