Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els tastadors de la Guia Peñin han valorat aquesta setmana els productes del Penedès

L’equip de tastadors de la Guia Peñin ha estat fent tastos a la D.O Cava, a la D.O Penedès i a la marca col·lectiva Corpinnat de cara a l’edició de la ‘Guia de los vinos de España 2021’.

Dijous feien els darrers tastos a la seu de la D.O Penedès, i Javier Luengo com a responsable editorial de la Guia explicava que van fer una sol·licitud als cellers per tal que els enviessin les mostres que volien fossin avaluades.
Al llarg de la setmana han tastat més de 900 referències entre les tres zones productores, tot i que Luengo explicava que amb diferència la D.O Cava és la que presenta més mostres. Van ser 550 referències que els permeten conèixer tot l’amplia ventall d’oferta sota el paraigua de la D.O Cava, que tot i haver patit moviments entre els cellers inscrits, continua mantenint una oferta molt extensa en quan a qualitats.
Pel que fa a Corpinnat, explica que van fer també un tast de productes del global d’aquesta marca col·lectiva que ofereix també una gamma de productes de diferents qualitats.
Finalment també han estat tastant a la seu de la D.O Penedès on destaquen els vins tranquils i l’aposta per el xarel·lo com a senya d’identitat, i uns Clàssic Penedès que Luengo considera encara els falta definir-se més com a producte per tenir una identitat pròpia
Aquesta setmana ja han finalitzat aquesta aturada al Penedès, i durant els propers mesos continuaran visitant les diferents zones productores d’arreu de l’estat per donar cos a una de les referències dels vins espanyols més rellevants com és la Guia Peñin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: