Dimecres, 28 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els professionals sanitaris insisteixen en què la grip s’ha de passar a casa

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra i és important diferenciar-la del refredat.

La incidència de la grip s’està estenent en els darrers dies. El llindar establert per parlar d’epidèmia és de 52,6 casos per 100.000 habitants i en la primera setmana de gener es van assolir els 54,6 casos, segons dades del Sistema de Vigilància de la Grip a Espanya de l’Institut de Salut Carles III publicades dijous passat.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra i és important diferenciar-la del refredat. En primer lloc, la grip és estacional, mentre que un refredat el podem tenir en qualsevol època de l’any. L’altra diferència fonamental és la febre, com explica la infermera del CAP Alt Penedès Francisca Vidal.

Vidal destaca que aquesta temporada hi ha hagut uns bons índexs de vacunació durant la tardor, quan va tenir lloc la campanya.

En la majoria de casos, les persones que agafen la grip es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. És molt important saber que els antibiòtics no curen la grip i que cal passar-la a casa, amb una bona hidratació; utilitzant mocadors d’un sol ús i llençant-los en una bossa que després tancarem i ventilant dos o tres cops al dia l’habitació on ens estem.

En el cas que la febre alta persisteixi o hi hagi sensació d’ofec, caldrà consultar al personal sanitari.

Per evitar el contagi també és molt important mantenir una bona higiene de mans i una bona ventilació dels espais. Això ajuda a disminuir la transmissió del virus i és l’acció més efectiva per protegir-se i protegir els altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: