Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els dracs de Dolors Sans protagonitzen l’Exposició de Bestiari Fantàstic a Barcelona

Els dracs de Dolors Sans protagonitzen l’Exposició de Bestiari Fantàstic a Barcelona

La mostra es pot veure al Palau de la Virreina, a Barcelona, i mostra dracs del bestiari fantàstic de Catalunya. De les 10 peces que s’exposen, 9 són obra de la vilafranquina Dolors Sans.

De l’1 al 9 de febrer el vestíbul del Palau de la Virreina acull l’exposició ‘Fantàstics!’, una mostra de bestiari fantàstic d’arreu de Catalunya. Aquestes bèsties són molt recents i barregen la tradició del bestiari festiu i popular amb el llegendari local, de manera que esdevenen veritables emblemes dels seus barris i poblacions.
L’exposició consta de 10 dracs, dels qual 9 són obra de l’escultora vilafranquina Dolors Sans. Són peces que mostren una producció de quasi 30 anys de treball professional. La peça més antiga és de 1996 i la més recent de l’any passat.
Els dracs de Dolors Sans que s’hi exposen són el Nébula de la Trinitat Vella de Barcelona, de l’any 2008. L’Hydros, també de Trinitat Vella i de l’any 2008. El Bretolàs de Sant Andreu, de l’any 2006. L’Atzeries de la Vella de Gràcia, del 2016. El Grafus del barri de Remolins de Tortosa, del Baix Ebre i de l’any 2005. La Bèstia de Parets del Vallès, del 2005. El Magnafoc de Vilobí del Penedès de 1996. El Maxtord de Tordera del 2019. I el Nyctalus Albinyanensis d’Albinyana de l’any 2009.
A banda d’aquests 9 de Dolors Sans, l’exposició acull el Tolc del Clot, de l’any 1995 i obra de Xavier Jansana.
L’exposició es podrà visitar de 10 del matí a 8 del vespre al Palau de la Virreina. Diumenge dia 9 estarà oberta fins a les 3 de la tarda, perquè a les 5 totes les bèsties sortiran en cercavila cap a la plaça de Sant Jaume, on faran els seus lluïments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: