Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès, comarca pionera en els tractaments alternatius als productes químics per la vinya

Aquest divendres el programa l’Entrevista de Penedès Televisió ha parlat amb Montserrat Bas, la nova degana del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya.

L’enginyera agrícola penedesenca va ser escollida a finals del 2019 com a degana del Col·legi i la seva empresa, Tècnics Assessors Agroindustrials, és una oficina tècnica especialitzada en l’assessorament agrari i agroalimentari amb seu a Vilafranca.
En el transcurs de l’entrevista, Montserrat Bas ha parlat del moment complicat que viu la pagesia, per la baixada dels preus als que es paga el raïm. Una circumstància que no afecta només als pagesos sinó en general a molts sectors d’activitat econòmica del Penedès.
Bas assenyala que al Penedès hi ha hagut un gran esforç en els darrers anys per fer una renovació en maquinària agrícola, que situa la comarca en una posició capdavantera a nivell del país. Com també el Penedès és pioner en l’aplicació de sistemes alternatius a la lluita química contra els insectes.
Ja fa uns 10 anys que es va iniciar l’aplicació de càpsules de feromones als ceps del Penedès, per lluitar contra el corc d’una forma natural, evitant els insecticides.
D’altra banda la comarca també és capdavantera en la utilització de recursos per fer els tractaments en el moment oportú i necessari amb l’ús de tecnologies com el satèl·lit.
Els tractaments es fan tenint en compte els avisos fitosanitaris i no es fan els tractaments si no hi ha un determinat llindar de plaga.
Montserrat Bas va iniciar la seva activitat professional fa 20 anys, primer com a treballadora en diversos cellers i sindicats agraris i posteriorment com a enginyera dins la seva pròpia empresa Tècnics Assessors Agroindustrials. Actualment, a més de ser la nova degana del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, és tresorera del Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas.
L’entrevista la podeu veure aquest divendres a Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: