Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El passat i present de la repressió centren el nou cicle de la Comissió per la Memòria

Aquest nou cicle, que tindrà una durada de dos anys, l’organitza la Comissió en col·laboració amb Òmnium de l’Alt Penedès i el Comitè Llibertat de Vilafranca; i s’encetarà amb una taula rodona.

Des de la Comissió per la Memòria l’historiador Salvador Campamà explicava que han volgut fer tot un seguit d’activitats al llarg de tot aquest any i part del vinent per parlar de la repressió passada però també l’actual. La primera de les propostes és una taula rodona en que participaran quatre persones que poden parlar de diferents maneres de repressió.
Hi serà el professor de secundària a Vilafranca Joan Hierro, ell va formar part d’una mesa en el referèndum de l’1 d’octubre a les terres de l’Ebre; també la Tamara Carrasco veïna de Viladecans que va estar acusada de terrorisme i confinada sense poder sortir del municipi; Joan Piñol escriptor resident a Capellades i que parlarà de la repressió franquista ja que el seu avi va ser enterrat sense permís de la família al Valle de los Caidos; i finalment Àngela Valls, penedesenca que explicarà com la repressió dels seus avis en els primers anys del franquisme ha marcat la seva família.
Salvador Campamà apuntava que el cas de Valls és un exemple de com la repressió del passat lliga amb el present i com afecta moltes famílies d’arreu de Catalunya.
En els propers mesos des de la Comissió per la Memòria, i amb la col·laboració d’Òmnium i el Comitè Llibertat, s’aniran fent diferents accions tant al carrer com conferències o articles i intervencions a la premsa local i comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: