Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern acorda la venda dels pisos per a gent gran del c/ Migdia a la Fundació Amàlia Soler

El govern de Vilafranca ha acordat la venda directa dels pisos per a gent gran del carrer Migdia a la Fundació Amàlia Soler amb els vots en contra de l’oposició.

El Ple ordinari del mes de gener celebrat aquest dimarts ha centrat el debat entre govern i oposició en la proposta de venda directa dels pisos per a gent gran del carrer Migdia, en l’edifici construït on antigament hi havia el cinema Victòria. El portaveu del govern, Aureli Ruiz, recordava que les obres es van fer amb el mutu objectiu de l’Ajuntament i la Fundació Amàlia Soler d’ampliar el parc d’habitatges adreçats a la gent gran. La Fundació disposava de diners per invertir i l’Ajuntament dels recursos tècnics per dirigir l’obra.

Ara l’Ajuntament fa la venda directa a la Fundació dels pisos que ha finançat i que gestiona. Hi ha un informe de la Generalitat que desaconsella aquesta operació, però els serveis jurídics municipals recomanaven que fos el Ple de forma sobirana qui prengués aquesta decisió.
Ramon Arnabat de VeC considera que no s’ha gestionat bé des del començament, i ara s’ha arribat a un punt complexe perquè la Generalitat recomana un concurs públic per la venda, fet que perjudicaria a la Fundació perquè en ser mitjà propi de l’ajuntament no s’hi podria presentar.

Arnabat considera sorprenent que coneixent el posicionament de la Generalitat dels del 2018 no s’hagi fet res per canviar-ho.

Per la seva banda Noel Viñas de la CUP recorda que ja l’any 2013 van mostrar els seus dubtes respecte a l’operació de comú acord am l’Agrícol i també el 2016 van denunciar el procés amb la Fundació demanant la seva aturada el 2018, any en el que van portar el cas a l’Oficina Anti Frau. Cas que encara està per resoldre en aquesta oficina. Per això demanaven que no es procedís a la votació en el Ple d’aquest dimarts.

La republicana Mònica Hill també assenyalava la situació de difícil resolució a la que ha portat la gestió del govern en aquest cas. ERC enten la voluntat positiva de les dues parts de sumar esforços per ampliar els pisos per a la gent gran, però criticaven el procediment seguit. També demanaven deixar l’acord sobre la taula per buscar solucions alternatives, entenent que sinó pot ser nul de ple dret.

Per la seva banda el regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, que inicialment anava a votar a favor va canviar el seu vot desprès d’escoltar les explicacions dels altres grups de l’oposició.

Aureli Ruiz i també l’alcalde, Pere Regull, apuntaven que la proposta de votació tenia el suport de les indicacions dels serveis jurídics municipals.

Regull destacava també que la Fundació ha pagat els pisos i que l’objectiu de l’ajuntament era el d’ampliar l’oferta de serveis per a la gent gran.

Finalment l’acord es va portar a aprovació amb els vots a favor de JxV i el PSC i els vots en contra de la resta de grups municipals.

En el ple d’aquest dimarts també es va portar a aprovació el protocol d’abordatge d’agressions sexistes i lgtbifòbiques en espais públics i festius de Vilafranca.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, destaca que no només abasta els actes de la Festa Major.

El protocol es va aprovar amb els vots de tortes les forces polítiques excepte VeC que es va abstenir.
Finalment a destacar també una moció que presentaven conjuntament JxV, ERC, CUP i VeC rebutjant la resolució de la Junta Electoral Central i del Tribunal Suprem per la inhabilitació del president Quim Torra i la negativa de la condició d’eurodiputat d’Oriol Junqueras. Es va aprovar amb els vots a favor dels qui la presentaven i l’únic vot en contra de C’s. El PSC no va participar en la votació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: