Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal Popular ha tancat les nits del cap de setmana com a mostra de rebuig a l’incivisme

En un comunicat penjat a les xarxes s’explica que des de fa uns quants mesos i gràcies a l’arribada del Mussol a la Gueralda, el Casal Popular de Vilafranca ha viscut un revulsiu.

L’èxit més gran ha estat durant les festes de Nadal amb la celebració dels quintos. Però alhora s’han produït casos d’incivisme que han afectat als veïns amb vòmits i pixades als portals propers, deixalles diverses al carrer o queixes del veïnat pel soroll.
Es recorda que és un projecte autogestionat que funciona gràcies a les aportacions mensuals de 182 persones que en són sòcies i gràcies al lloguer que paga El Mussol del Casal Popular per fer us de l’espai.
Les persones que tiren endavant el Casal ho fan de forma voluntària i desinteressada i ara enlloc gestionar el Casal Popular per planificar activitats dediquen el seu temps a fer mediació amb el veïnat i buscar fórmules de reduir els sorolls i l’incivisme. Davant la situació aquest darrer cap de setmana han optat per una mesura dràstica i han tancat el Casal per la nit, tot i demanant una reflexió sobre com es troba Vilafranca en l’àmbit de l’oci i la cultura.
Desprès de prendre la decisió, i amb les explicacions donades, han rebut suports a la seva mesura.
Des de la Gueralda també lamenten que l’ajuntament obvii al gruix de jovent que no se sent atret pel tipus d’oci que impulsa la única sala de festes de la comarca i que no dóna facilitats perquè sorgeixin altres propostes.
Per acabar es demana als seus usuaris que siguin conscients que si es vol continuar tenint El Mussol i la Gueralda cal tenir cura de l’espai perquè pugui continuar existint.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: