Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 2020 arrenca amb la renovació de les juntes socials i tècniques dels Verds i els Xicots

Malgrat trobar-nos en un període de descans casteller, Cal Figarot i Cal Noi Noi no s’aturen preparant les assemblees que han de determinar els responsables de fixar els objectius i reptes de les futures temporades verdes i vermelles.

A poques setmanes de l’inici dels assaigs per a la nova temporada castellera, els Castellers de Vilafranca i els Xicots es preparen per escollir els seus presidents, caps de colla i membres de la junta de cara als propers anys. Malgrat trobar-nos en un període de descans casteller, Cal Figarot i Cal Noi Noi no s’aturen preparant les assemblees que han de determinar els responsables de fixar els objectius i reptes de les futures temporades verdes i vermelles.

En el cas dels Castellers de Vilafranca, la junta de Toni Bach i Joan Badell acaben un mandat marcat, segons la junta sortint, per l’innovació, una millora de la comunicació, més actitud i creixement. També destaquen la posada en marxa de l’Àrea de rendiment i salut o les obres a Cal Figarot. Tot i ser un mandat marcat pel fet de no revalidar el concurs de Castells de Tarragona, la darrera temporada va acabar amb un bon sabor de boca amb una diada de Tots Sants on van poder descarregar quatre castells de gamma extra: torre de nou amb folre i manilles, quatre de nou sense folre, tres de deu amb folre i manilles i pilar de vuit.
El proper 1 de febrer es va una assemblea ordinària que posarà punt i final al mandat de la junta actual i el dia 8 se’n farà una d’extraordinària on es votarà la propera candidatura que comptarà, segons fonts dels verds, amb Francesc Benet conegut com a Cisco de Reus com a cap de colla i amb Carles Mata com a president.

D’altra banda, els Xicots també afronten una renovació de la junta aquest any. Just fa un any prenien possessió Xavi Llenas com a president i Gabi Molero com a cap de colla. A finals de temporada, i després només d’un any al capdavant dels de la camisa vermella, es van acomiadar després d’un any que van qualificar d’’intens’que ja tenien assumit que seria de transició, però consideren que ha servit per mantenir l’esperit de la colla treballant la gestió d’una situació de canvis i noves incorporacions. En matèria social, aquest 2019 han presentat el documental ‘Societat Anònima’ que recull l’esperit dels Xicots i, pel que fa als castells, han mantingut els 3 i 4 de 8 i la torre de 7, un fet que valoren positivament partint del que va ser un inici de temporada en que pràcticament no tenien canalla i s’havien d’afrontar moltes renovacions.

Els Xicots decidiran la seva junta el proper divendres 24 de gener. De moment, volen mantenir els noms en secret. El cap de colla sortint, Gabi Molero, explicava que just quan van anunciar que plegaven va sorgir un grup de persones joves i amb idees noves d’on sortiran els nous membres de la junta social i tècnica.

A la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, en canvi, continua com a president Manel Trias i com a cap de colla Bernat Costa i mantenen intacte el seu objectiu de consolidar els castells de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: