Dijous, 20 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diferents perspectives sobre la repressió enceten un nou cicle de la Comissió Memòria Històrica

Vinseum acollia dijous a la tarda una taula rodona que servia per encetar el cicle que ha proposat la Comissió per la Memòria Històrica per tractar diferents aspectes en relació a la repressió.

En aquests cas es va voler parlar de la repressió ahir i avui, amb una taula rodona en que hi participaven persones que d’una manera o altre pateixen o han patit repressió per part de l’estat.
En principi es comptava amb quatre participants, però finalment Tamara Carrasco, l’activista de Viladecans acusada de terrorisme i confinada sense poder sortir del seu municipi no va poder assistir-hi per motius de salut.
La resta de convidats van explicar les seves diferents experiències i reaccions davant de la repressió. Per exemple, Joan Hierro ha estat encausat per haver format part d’una mesa en el referèndum de l’1 d’octubre a Roquetes, al Baix Ebre. Explica que el març següent va rebre la citació, però que després van veure que altres persones del municipi també estaven encausades. En el seu cas aquesta situació no l’ha desmoralitzat i l’ha fet mobilitzar-se encara amb més energia.
També Àngela Valls, néta de represaliats per el franquisme, explicava la seva experiència i la de la seva família, bàsicament la seva mare. Ella recordava el que li han explicat sempre a casa seva i ho relacionava amb la situació que s’està vivint avui dia.
Finalment Joan Pinyol, escriptor que lluita per recuperar el cos del seu avi enterrat al Valle de los Caidos, comentava que des del seu punt de vista la transició no ha servit per revertir accions comeses durant el franquisme.
Amb aquesta taula rodona es donava el tret de sortida a un cicle que organitzat des de la Comissió per la Memòria amb la col·laboració d’Omnium Alt Penedès i el Comitè Llibertat Vilafranca vol tractar diferents temes relacionats amb la repressió al llarg dels propers mesos. A banda de xarrades i conferències, també es faran accions al carrer i es publicaran articles a la premsa comarcal.

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
00:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: