Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana es celebren les desenes Jornades de Memòria Històrica a Subirats

El membre del Centre d’Estudis de Subirats, Joan Maria Girona, ha explicat en el programa l’Entrevista de Penedès TV els continguts de les Jornades que tenen lloc aquest cap de setmana.

Les jornades s’organitzen cada any un cap de setmana proper als dies 22 i 23 de gener, perquè és quan es va produir a la serra de Riés de Subirats l’última defensa abans de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el 1939.
Aquest any es vol recordar el problema de refugiats que originen els conflictes, fent memòria de la Guerra Civil espanyola i observant l’actualitat. El primer acte té lloc aquest divendres i consisteix en una xerrada-taula rodona titulada ‘REFUGIATS: 1939-2019’ a càrrec del director del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, Alfons Quera i de la cooperant a la illa de Lesbos, Sara Camps. Es realitza a l’Ateneu Ordalenc a dos quarts de vuit del vespre.
Dissabte a les 11 del matí es farà l’homenatge als soldats morts a la Serra de Riés i per la tarda es projectarà el documental El Periple, dirigit per Màrio Pons, a les sis de la tarda al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal.
A continuació hi ha un concert de Los Sirgadors amb la banda sonora de la pel·lícula.
Finalment diumenge, si el temps ho permet, sortirà des de El Pago la ruta teatralitzada de l’última defensa de Barcelona.
La cloenda de les jornades comptarà amb una convidats especials. Serna veïns del poble de La Jana un dels llocs d’origen dels refugiats acollits a Subirats.
L’acte d’homenatge als refugiats amb la presència del municipi de la Jana tindrà lloc al CIUDEB d’El Pago, aquest diumenge a la una del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: