Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Abdessamad Oukhelfen i Míriam Ortiz s’emporten la 10K Vilafranca

Es van inscriure 1500 atletes i 1244 la van finalitzar.

A les 11 del matí tot just es coronava el pilar de 5 dels Castelleres de Vilafranca, es va donava el tret de sortida, els carrers de Vilafranca s’omplien poc a poc d’atletes de tot arreu que anaven donant color a una vila il·luminada pel Sol absent gairebé tota la setmana pel mal temps que ha fet.
Els grans favorits masculins anaven en grup i feien els primers 4 kms junts, fins que al km 4 l’atleta hispanomarroquí de Reus Abdessamad Oukhelfen deixava enrere als seus rivals, passava pel km 5 en 14’47”, i el grup més immediat en 14’50, a partir d’aquí Oukhelfen imposava un ritme molt fort finalitzat amb el nou record de la prova amb 29’25 i superava en 6″ el que havia fet fa dos anys Carles Castillejos.
Darrera seu entrava l’atleta hispanomarroquí Ibrahim Ezzaydouni també per sota del anterior record, amb 29’28, i tercer l’atleta de Lituània Dmitrijs Serjogins, segon l’any passat, amb 30’13.
A l’apartat femení des de un bon començament la gran favorita l’atleta barcelonina la Míriam Ortiz agafava el cap de la cursa i imposava un ritme que les rivals no podien seguir, passava pel km 5 en 17’16 i la finalitzava acabant en 34’51, corrent a una mitjana de 3’30 el km, es quedava a 40” del record de la prova de la vallenca Marta Galimany.
En segon lloc de la general Laura Vílchez amb 36’07 i tercer Monica Comas amb 36’55.
A destacar que 1h abans es va donar el tret de sortida a la Mini Cursa en la que van participar 1.685 atletes de totes les edats, una gran festa i per una gran causa, en benefici de la Fundació Joan Petit nens amb càncer.
La cursa l’han organitzat conjuntament l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès.

10K

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: