Dissabte, 22 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum exposa a ‘Cartografies’ les peces més destacades de la seva col·lecció de mapes

Per Vinseum, l’exposició ha permès treure a la llum una col·lecció que fins ara estava dispersa i que encara no s’havia posat en valor.

Fins al 22 de març es pot visitar a la capella del Vinseum l’exposició ‘Cartografies’. El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya se submergeix en la col·lecció de mapes i presenta una tria de les peces més significatives. Documents cartogràfics que es conserven majoritàriament al Centre de Documentació del Vinseum i que fan referència a Vilafranca, al Penedès i a Catalunya i a aspectes que van des de la vitivinicultura, la geografia, l’estratègia bèl·lica, entre d’altres.

La inauguració de ‘Cartografies’ va comptar amb la presència de Carme Montaner, cap de la cartoteca de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que ha col·laborat activament a l’exposició.

L’objectiu de la mostra és fer visible la col·lecció i posar-la en relació amb altres documents cartogràfics vinculats a la història de la vila; així com reflexionar sobre la importància de la cartografia al llarg de la història.

Per Vinseum, l’exposició ha permès treure a la llum una col·lecció que fins ara estava dispersa i que encara no s’havia posat en valor.

Al voltant de ‘Cartografies’ s’han organitzat set activitats paral·leles que arrencaran aquest cap de setmana amb els tallers ‘Els secrets d’un mapa’. També hi haurà visites guiades, tant per a escoles com per a grups; dues activitats de l’Amics en ruta, que duran els participants al museu d’Història de Catalunya i a l’Institut Cartogràfic i Geològic; la conferència de l’historiador i cartògraf Víctor Hurtado ‘Per a què serveixen els mapes?’; i una xerrada oberta amb l’arquitecta Itziar González, fundadora de l’Institut Cartogràfic de la Revolta, que sota el títol ‘Cartografiem-nos’ servirà per cloure l’exposició el 22 de març.

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
02:30
Tertúlia de Carnaval
Tertúlia sobre el Carnaval, amb Àlex Santamaria
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: