Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca tanca els actes al voltant del 25N amb la 27a Mostra Internacional de Films de Dones

Es va projectar el documental ‘Casa de ningú’ que analitza l’envelliment a partir de dues comunitats a punt de desaparèixer.

Aquest dimarts al vespre la sala Zazie acollia la projecció del documental ‘Casa de ningú’ dirigit per Ingrid Guardiola, acte emmarcat dins de la commemoració del Dia mundial contra la violència masclista. El documental, a més, forma part de les projeccions que conformen la Mostra Internacional de Films de Dones. Un any més la mostra, a través del programa Conegudes (també) a casa, porta 13 directores a 16 poblacions de Catalunya amb un total de 17 sessions amb el suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació SGAE. Un projecte creat per impulsar la itinerància de les cineastes catalanes i visibilitzar la feina que fan. Malgrat tot, tal i com apunta la Cristina Almirall, una de les organitzadores, encara hi ha molta feina a fer al respecte.
El documental reflexiona, des del punt de vista de dues comunitats envellides, sobre la memòria, la productivitat, el treball i la seva pròpia extinció com a comunitat. La narració transcorre en una residència urbana de gent gran al barri barceloní de Sant Andreu de Palomar i en una excolònia minera víctima de la despoblació i de la globalització econòmica i financera a Ciñera de Gordón.
Ambdues localitats viuen cristal·litzades, com si fossin les restes d’un temps que, amb resignació, serenitat i sentit de l’humor, va desapareixent. El film s’ha centrat en 3 temes: el treball, la comunitat i la mort.
A l’acte també era present la regidora d’igualtat, Montse Arroyo, que aprofitava per fer un balanç del tot positiu dels actes que s’han fet al voltant del 25N.
Aquesta era la setena edició del programa Conegudes (també) a casa i servia per tancar els actes que des del passat 21 de novembre s’havien organitzat per commemorar el dia de lluita contra la violència vers les dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: