Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha commemorat el desè aniversari de la primera consulta popular per la independència

El passat 13 de desembre va fer 10 anys de la consulta ciutadana per a la independència que es va fer a Vilafranca i per recordar-ho el dissabte es va fer un acte especial a la plaça de la Vila.

Acompanyant als Músics per la Llibertat es va fer un acte de record d’aquella consulta amb un parlament a càrrec d’un dels seus coordinadors, el Fèlix Simón.
Abans de pronunciar el seu discurs Simón ens recordava que desprès de la consulta d’Arenys hi va haver una segona onada de consultes a diferents municipis catalans a la que Vilafranca s’hi va sumar. Les votacions van tenir lloc el 13 de desembre de 2009, però la organització es va fer molts mesos abans i va comptar amb molts voluntaris agrupats per la Comissió Vilafranca Decideix.
Poc es pensaven els promotors de la iniciativa el que podia passar anys més tard, arribant al referèndum de l’1 d’octubre del 2017, i a la situació actual. Fèlix Simón parla d’un procés que no té marxa enrera, encara que sigui llarg.
El 13 de desembre del 2009 es va instal.lar una carpa a la plaça de la Vila i es van obrir diversos punts de votació a diferents indrets de la vila.
Al vespre es va fer l’acte de recompte amb observadors internacionals al saló de plens de l’ajuntament. El resultat va ser d’una participació del 23% del cens total amb 6.720 vots a favor de la independència i 296 vots en contra.
Aquest dissabte, acabat el discurs de Fèlix Simón, la coordinadora de l’Assemblea, Esther Güell, va presentar un obsequi que van lliurar als músics. Un calendari amb recull d’imatges del Jordi Valls. Qui vulgui el calendari el pot aconseguir a les parades de l’Assemblea o d’Òmnium amb un donatiu de 5€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: