Diumenge, 9 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos reclama unitat d’acció davant els reptes actuals dels viticultors

Unió de Pagesos reclama unitat d’acció a la jornada ‘Reptes actuals dels viticultors: els mercats i el canvi climàtic’.

Unió de Pagesos organitzava aquest dissabte al Vinseum la jornada ‘Reptes actuals dels viticultors: els mercats i el canvi climàtic’, en el marc de la Fira del Gall de Vilafranca. Amb el conflicte dels preus del raïm latent i els efectes del canvi climàtic sobre el conreu de la vinya, el sindicat reclama unitat d’acció i treball conjunt de tots els agents implicats.

El coordinador comarcal d’Unió de Pagesos, Rafel Ramon, ho explicava minuts abans de començar la jornada.

Ramon també recordava que el Penedès és una zona vitivinícola pionera amb una àmplia producció ecològica de vins.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de Xell Montserrat, regidora d’Educació i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca. Montserrat recordava els projectes amb participació de l’ajuntament que van en la línia d’acompanyar la pagesia i aportar valor als vins i caves penedesencs.

La jornada va comptar amb diverses conferències sobre temes com la preservació de varietats de vinya antigues i el coneixement sobre les seves aptituds per a l’adaptació al canvi climàtic, el cas de Covides i la seva internacionalització o la situació del vi als mercats internacionals, a Espanya i a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: