Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní es declara municipi feminista i vol impulsar les polítiques de gènere i equitat

Sant Sadurní es declara municipi feminista i vol impulsar les polítiques de gènere i equitat

A mitjans de desembre es va celebrar el darrer ple corporatiu municipal de l’any 2019 a Sant Sadurní, en una sessió avançada amb motiu de les festes de Nadal.

Un dels assumptes més destacats va ser la declaració institucional per reconèixer Sant Sadurní municipi feminista, una proposta consensuada per tots els grups després que ERC presentés en els dies previs una moció sobre aquest assumpte. Entre d’altres compromisos, destaca el paper de l’administració local en el foment de polítiques feministes i de compromís social i l’establiment de clàusules i protocols per garantir la visibilitat del feminisme i lluitar contra les desigualtats de gènere.
Així mateix, es va donar llum verda a la devolució de la garantia a l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus, amb el vot favorable del govern d’ERC i Junts x Sant Sadurní, i l’abstenció de tots els grups de l’oposició, que van criticar la precipitació i la manca de transparència en la cessió del servei a la Mancomunitat Penedès-Garraf.
Per unanimitat, en canvi, van aprovar-se diverses mesures que han d’agilitzar i millorar la transparència fiscal i comptable de l’Ajuntament, així com les condicions retributives de la Policia. També només amb l’abstenció de Sant Sadurní en Comú va prosperar l’aprovació dels canvis en la Relació de llocs de treball per l’any 2020, que incorpora una millor ordenació dels complements del personal laboral, així com una actualització de denominacions i categoritzacions d’algunes places.
En l’apartat de mocions, es va aprovar per unanimitat reclamar l’execució immediata del carril Bus-VAO a la B-23, una mesura que ha de servir per fomentar la millora de la mobilitat i del transport públic, la sostenibilitat i la reducció de gasos contaminants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: