Divendres, 18 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Martí Sarroca aprova el Pressupost General per al 2020, amb l’absència de l’oposició

Sant Martí Sarroca aprova el Pressupost General per al 2020, amb l’absència de l’oposició

El ple extraordinàri per aprovar el pressupost es va convocar per el 23 de desembre, i els dos grups de l’oposició ja havien avançat a la premsa que no hi assistirien

El passat 23 de desembre es va celebrar un Ple Extraordinari per aprovar el Pressupost General de la Corporació, que enguany puja a 2.770.483 euros. Tot i que el de l’any passat superava els 3.150.000 euros, es tracta d’un pressupost molt similar pel que fa a les partides, ja que en el del 2020 no hi són reflectides les inversions en obres i projectes en espera de rebre aprovades les corresponents subvencions mentre que en el del 2019 sí es van tenir em compte des del primer moment.
El Regidor d’Hisenda, Xavier Bravos, va explicar que preferien treballar amb números reals i que aquestes subvencions ja s’anirien incorporant en posteriors modificacions del pressupost. Bravos també va avisar d’un problema que cada vegada el tenen més ajuntaments, i és que els ingressos ordinaris provinents d’impostos directes per IBI, impost de circulació, etc només arriben a cobrir les despeses estructurals de l’Ajuntament, i que per a la resta d’inversions cal buscar subvencions o utilitzar el romanent. Tot plegat, el missatge va ser que s’havia confeccionat un pressupost molt realista i amb poca possibilitat de marge.
En aquest ple, com ja havien avançat a través d’un comunicat als mitjans de comunicació, no van ser-hi presents els regidors dels dos grups de l’oposició. Per tant el pressupost es va aprovar amb els 6 regidors de l’Equip de Govern i amb l’absència dels regidors de Junts x Sant Martí i Movem Sant Martí. Com que oficialment no havien avisat de l’absència, l’alcalde Josep Maria Padullés va esperar 15 minuts a l’inici del ple per si decidien comparèixer.
Padullés va dedicar les primeres paraules a lamentar l’absència dels regidors i que el motiu fos no haver participat en la confecció del pressupost. També va remarcar que li costava entendre que fossin tan escrupolosos pel que fa a la participació de la ciutadania en el Pressupost General i en canvi, quan es va aprovar un obra tan determinant com la Biblioteca, l’anterior equip de govern no consultés res.
Pel que fa a la modificació de les ordenances, l’alcalde havia demanat als partits de l’oposició que designessin representants a la preceptiva comissió d’estudi per a la modificació. Una demanda que no va ser resposta fins ben entrat el mes de desembre, en una demora que ha impossibilitat la creació de la comissió i signar la resolució d’iniciació de l’expedient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: