Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reptes per les infraestructures culturals a Vilafranca

Acabar la renovada Casa de la FM i completar un 70% de la segona fase de les obres del Vinseum són reptes del regidor de Cultura per l’any 2020.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, ha explicat alguns dels principals reptes que se li plantegen per l’any que just comença. Des del punt de vista de les infraestructures en obres hi ha dos aspectes a destacar. En primer lloc la finalització de la Casa de la Festa Major.
Les obres de remodelació i ampliació de la Casa de la Festa Major es van iniciar fa dos anys i porten endarreriment per la fallida d’una de les empreses de la Unió Temporal d’Empreses a qui se li va adjudicar inicialment el projecte. L’empresa Parera va assumir en solitari l’obra amb el compromís de finalitzar-a de manera que l’equipament es pugui inaugurar abans de la festa major del 2020.
L’obra civil estarà acabada dintre del primer trimestre de 2020 i el projecte museogràfic abans de la propera Festa Major. Amb la remodelació es guanyaran 500 m2.
El projecte suposarà una inversió d’1 MEUR entre l’obra civil i el projecte museogràfic.
Ha tingut un sobrecost per aspectes no previstos.
L’accés a la casa serà a través del nou edifici del c/ Muralla dels Vallets on hi haurà la recepció i botiga. En la primera planta s’accedirà a la sala principal de l’antic mercat, on estaran exposades gairebé la totalitat de peces i elements de la Festa. En la segona planta hi haurà la sala on es projectarà un audiovisual de 6 minuts que farà un recorregut per la festa i es podrà accedir a una mena de balcó sobre la sala principal d’exposició de les peces. La darrera planta consta d’una aula didàctica per a tallers escolars que fa de mirador a la teulada i a la lluerna de l’antic mercat, que han estat restaurades.
Un altre dels reptes del 2020 és continuar la segona fase del projecte del VINSEUM que va quedar aturada per la retirada de l’empresa constructora. Ara ja s’ha adjudicat novament.
Després de festes començaran les obres que han d’estar acabades en un 70% abans del novembre per poder rebre la subvenció dels fons europeus de 2M€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: