Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil manté activa l’alerta del pla Ventcat per l’episodi de fort vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta durant tot aquest divendres ateses les prediccions de fort vent fins dissabte, amb especial intensitat aquest divendres.

Està previst que l’episodi hagi assolit el seu pic d’intensitat i extensió aquest al migdia amb una afectació generalitzada a la meitat oest i sud de Catalunya, especialment a l’interior de Tarragona i Barcelona, sud de la Catalunya Central i Ponent. Par tant l’Alt Penedès és una de les comarques afectades. En alguns casos, com la zona de Casellví de la Marca, Font-rubí o Torrelles, el vent de component oest ha superat els 100 km/h. De moment, pel que ha pogut saber la nostra redacció, no s’han produït danys greus, però sí que els bombers han hagut d’actuar retirant un plafó metàlic al costat d’una carretera al terme de Castellví de la Marca i a Vilafranca per la caiguda d’una antena en un institut, que no han causat danys personals.

D’altra banda, segons informa l’Ajuntament de Vilafranca, s’ha tancat la pista de gel fins a les 18h d’aquesta tarda, quan finalitza l’avís de risc màxim per fort vent. Han caigut unes tanques perimetrals de l’equip de refrigeració i es tanca la instal·lació per precaució fins que es desactivi l’alerta Ventcat.

Protecció Civil de la Generalitat demana especial prudència en les activitats a l’aire lliure ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades. Es recomana que les activitats previstes a l’exterior es realitzin només si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d’objectes que puguin produir danys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: