Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès es reuneix al Consell Comarcal

L’Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès es reuneix al Consell Comarcal

La trobada va servir per fer balanç de les accions dutes a terme aquest any i presentar les previstes per el 2020; tot plantejant les demandes dels diferents casals de gent gran de la comarca.

El divendres 29 de novembre, es va celebrar a la seu del Consell Comarcal l’Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès. El Consell de la Gent Gran és un òrgan de consulta i participació de les persones grans de la comarca format per representants nomenats per les entitats i les associacions de gent gran i per persones grans representatives dels municipis.
Va presidir l’assemblea el president del Consell de la Gent Gran i vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Ferrer, que va afirmar que el col·lectiu de la gent gran va creixent exponencialment i és tan heterogeni com qualsevol altre col·lectiu. El que el diferencia és que té més temps, un bé molt preuat que es pot fer servir per gaudir i per ser més útils a la societat. Cal reinventar-se, ja que els casals estan infrautilitzats i hi ha gent que no hi va perquè diuen que se senten vells anant-hi.
A l’assemblea es van comentar les activitats realitzades el 2019, i la previsió per el 2020. També es va fer un torn d’intervencions en què van confirmar la poca participació masculina a les juntes dels casals, la baixa participació de persones de poc més de 65 anys i la preocupació pel manteniment de la figura de les dinamitzadores.
La propera assembla general se celebrarà durant el primer trimestre de 2020, tindrà caràcter extraordinari i servirà per votar l’acceptació de la participació de les entitats de gent gran que ho sol·licitin, la renovació d’un membre de la Junta Permanent i el nomenament del nou vocal de l’Alt Penedès al Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: