Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alberg de Vilafranca participarà per primera vegada al programa “Vacances en família”

Les darreres accions que s’han fet a l’Alberg han permès adequar-lo a les demandes que feia la Xarxa d’Albergs de la Generalitat per tal de poder participar en programes com el de Vancances en família

Aquest dimarts el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, presentava les novetats que s’han estat treballant a l’Alberg de Joventut de Vilafranca, i que permetran que a partir del mes de març de 2020 formi part del programa de la Xarxa d’Albergs de Catalunya (Xanascat) “Vacances en família”.
Per una banda s’han portat a terme millores funcionals que possibiliten disposar d’una nova recepció i la separació efectiva d’aquest espai amb el menjador. Aquesta reforma s’ha fet amb la intenció de fer compatibles els usos del menjador amb l’allotjament dels usuaris de l’Alberg.
La segona novetat fa referència també al menjador, on s’ha posat en marxa el nou servei d’alimentació que ofereix tots els àpats a les persones que pernoctin a l’alberg i també a les entitats que ho sol·licitin amb antelació. Ja fa temps que es volia implementar aquesta possibilitat, en un principi de cara al 2020, però finalment ha estat possible iniciar el servei d’alimentació a finals d’aquest 2019. D’aquesta manera es completa la implantació dels serveis bàsics a l’Alberg, i segons Medialdea és un valor afegit que ha de fer augmentar les estades de grups i també el seu ús social.
També gràcies a aquest servei, l’Alberg de Vilafranca podrà participar per primera vegada aquest any 2020 en el programa “Vacances en família”, que està pensat per a famílies amb fills menors de 18 anys i té preus ajustats i assequibles.
El regidor, Miquel Medialdea, explicava que entrar a formar part d’aquest programa és una bona oportunitat per tal d’impulsar l’Alberg, ja que permetrà obrir de març a novembre 14 caps de setmana amb una ocupació mínima garantida.
En aquest sentit el responsable de l’Alberg, Dani Sáez, subratllava que “Vacances en família” té molta demanda i omple el 85% de l’oferta a Catalunya. A Vilafranca s’oferirà al programa el 50% de les 60 places de què disposa l’Alberg. Sáez explicava també que dins el programa de la Xanascat, l’Alberg obrirà alguns ponts i l’oferta es complementarà amb activitats familiars que ja s’estan preparant. Així mateix també s’habilitarà un espai de jocs infantils i biblioteca a la sala d’estar de la primera planta i es millorarà l’espai exterior, dignificant la zona enjardinada i fent-la més segura per a l’ús d’infants.
L’Alberg de Vilafranca fa 9 mesos que està adherit a la xarxa Xanascat i té una capacitat per a 60 persones distribuïdes en 10 habitacions de 8, 4 i 2 llits, totes amb serveis i dutxes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: