Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament gestionarà 6 dels habitatges que es construiran al PAU 18, al barri de les Clotes

El desenvolupament del PAU 18 permet la construcció de 55 habitatges, 18 dels quals de protecció oficial, locals comercials i l’obertura del carrer Pontons al barri de les Clotes.

Dimarts al matí el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, el portaveu del govern, Aureli Ruiz, i el regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, han visitat les obres de desenvolupament del Polígon d’Actuació Urbanística (PAU) 18, situat al barri de les Clotes, entre els carrers Ferran i Progrés.
Francisco Romero ha explicat que es tracta d’un sector que portava molts anys sense desenvolupar-se i que ja figurava en l’anterior Pla General. Hi ha diferents tipologies de propietaris, i això ha dificultat l’acord per poder-lo desenvolupar. Des de l’Ajuntament hi havia interès perquè ha permès obrir el carrer Pontons, entre els carrers Ferran i Progrés, que facilita nous itineraris de les Clotes amb la zona del Parc de Sant Julià i la Zona Esportiva.
El polígon té una superfície de 2.700 m2, permetrà construir fins a 55 habitatges, 18 dels quals seran de protecció oficial i, d’aquests, 6 seran per a l’Ajuntament per fer habitatge públic.
El tinent d’alcalde ha explicat que el planejament urbanístic permet actuacions com aquesta del PAU 18 per millorar sectors del sòl urbà consolidat, gràcies a la iniciativa privada però amb l’Ajuntament al darrere fent una feina de mediació, de posar d’acord els propietaris i de fer veure l’interès públic.
En aquest cas, a banda del carrer i els habitatges, també hi haurà uns baixos amb uns 500 metres quadrats que es podran dedicar a comerç o serveis. Les Clotes és un barri molt consolidat i amb poques possibilitats de creixement tant d’habitatge com de locals comercials i aquest polígon permet una certa renovació urbana.
Per la seva banda, Aureli Ruiz ha explicat que els 6 o 7 habitatges públics, que encara s’ha de definir si seran de venda o de lloguer, s’hauran de construir en un dels solars que serà cedit a l’Ajuntament. Serviran per complementar l’oferta pública d’habitatges en aquest sector, que és força escassa.
Actualment ja està en construcció un dels blocs que forma part del polígon i els responsables municipals avançaven que hi havia interès dels propietaris per continuar amb la construcció de més habitatges. L’obertura al trànsit del carrer Pontons, que tindrà arbrat i il·luminació led, es preveu per a principis d’any, quan estigui completada l’obra d’urbanització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: