Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament dels Monjos aprova un pressupost de gairebé 9 milions i mig d’euros pel 2020

L’Ajuntament dels Monjos aprova un pressupost de gairebé 9 milions i mig d’euros pel 2020

El pressupost ha estat qualificat de contenció, i contempla algunes inversions com ara un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i el projecte de centre d’interpretació del camí de marina.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat un pressupost per al 2020 de 9.444.343 euros, que el govern municipal han qualificat de contenció i fet de la forma més ajustada possible, tenint en compte la situació econòmica de les famílies del municipi.
El regidor d’hisenda, Josep Lluis Soriano destaca que l’ajuntament és totalment solvent i disposa d’un important romanent, però el pressupost s’ha vist condicionat per les limitacions que imposa la normativa estatal de despesa local, ja que s’han hagut de complir uns principis de capacitat financera, i també una regla de despesa.
En el capítol d’inversions s’ha mirat de preveure el major nombre de projectes possible, amb obres com l’arranjament de la canalització d’aigua de pluja al carrer de l´estació en la cruïlla amb l’antiga N340; la creació d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics; la continuació del projecte de millora del polígon Casanova i les millores continues en espais públics i parcs com ara la renovació d’enllumenat vial amb millor eficiència energètica, i el projecte de centre d’interpretació del camí ramader de marina entre d’altres.
El pressupost de 2020 s’ha aprovat en el plenari d’aquest dilluns amb els vots a favor del PSC i el vot en contra d’ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT.
A la mateixa sessió s’ha aprovat per unanimitat la proposta de desdoblament de l’Àrea Bàsica de Salut Penedès Rural; l’acceptació d’una subvenció dels fons FEDER per a la renovació d’enllumenat públic i una moció presentada pel grup de PA-CUP, relativa al poble sahrauí.
La moció presentada pels grups d’ERC i JxCAT per estendre i promoure la resistència civil pacífica i no violenta no ha prosperat, amb els vots en contra del PSC i a favor d’ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT.
Finalment el ple ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions de l’ajuntament per a l’any 2020, amb els vots a favor del PSC i abstenció d’ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: