Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat un pressupost per el 2020 de 56M€

És un 4% superior al de l’any anterior.

El punt més destacat del Ple ordinari del mes de desembre a l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts al vespre va ser l’aprovació del pressupost de l’any vinent. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, va explicar que el consolidat, és a dir la suma de l’ajuntament més les 5 entitats municipals és de 56M€, amb un increment del 4% respecte del pressupost del 2019, és a dir amb el creixement de 2 milions d’euros. Tenint en compte que els impostos només creixen l’IPC, amb el 0’3%, la resta del creixement s’assumeix gràcies a la millora de l’activitat econòmica, l’augment de les aportacions d’altres administracions i també per subvencions rebudes en inversions, especialment per part de la Diputació.
Ruiz explica que l’objectiu principal és mantenir la qualitat dels serveis municipals i optimitzar els recursos reforçant àrees com l’atenció a les persones, la igualtat o l’habitatge.
El capítol d’inversions està condicionat per l’acabament de grans projectes anteriors com les obres del Vinseum o l’equipament del nou pavelló esportiu. Ruiz explicava també que fruit d’un acord amb ERC s’amplia la partida dedicada a la rehabilitació d’habitatges.
El regidor de C’s, Eladio Garcia, apunta que el pressupost el consideren coherent i positiu, que el podrien haver aprovat, però anunciava que mentre es subvencionin entitats separatistes no hi donaran suport.
El regidor de VeC, Ramon Arnabat, criticava l’excessiu romanent que s’arrossega cada any i que es podria incloure en el debat del pressupost.
Va reclamar un Pla de Mandat per orientar les inversions i va assenyalar com a prioritats la nova biblioteca i una intervenció a l’antic hospital.
En nom de la CUP , Maria Ramon, va mostrar la discrepància amb el govern per les prioritats, reclamant més atenció a les persones i menys inversió en ciment. Va apuntar prioritats en 3 pilars bàsics, la participació, els drets socials i la cultura.
En nom del govern, el socialista Francisco Romero, assenyalava que el pressupost manté una línia que va d’anys enrere que permet assegurar els serveis, fer inversions i no incrementar l’endeutament. Apuntava però que continua situant l’atenció en els serveis a les persones.
I finalment per part d’ERC, Pere Sàbat, reclamava un pla de mandat per preveure les inversions. Assenyalava aspectes positius de la proposta del govern, com les polítiques d’ocupació o els carril bici per enllaçar amb els polígons industrials. Agraïa l’actitud del regidor d’Hisenda oberta al diàleg i anunciava l’abstenció per un compromís de 9 punts a treballar en els propers mesos, amb punts com la nova biblioteca o pressupostos participatius.
D’aquesta manera el pressupost es va aprovar per una amplia majoria. Els 12 vots a favor de JxV i PSC, les 5 abstencions d’ERC, i els 4 vots en contra de CUP, VeC i C’s.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: