Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La trobada anual de socis de Covides ha batut el rècord de participació amb 1.300 persones

Aquest diumenge s’ha celebrat la tradicional Trobada de Socis de la Cooperativa Vinícola del Penedès, a les seves instal.lacions de Sant Sadurní.

L’acte ha comptat enguany amb la presència de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó.
Com és costum s’ha servit un esmorzar per a centenars de comensals. En aquesta ocasió batent el rècord de participants amb 1.300 persones. Com és costum també s’ha presentat el vi jove i l’oli novell de la cooperativa.
En els discursos, l’alcalde de Sant Sadurní, Josep M Ribas, ha remarcat la feina que fa la pagesia pel territori del país.
Per la seva banda el president de COVIDES, Fèlix Galimay, que s’estrenava en el càrrec, va demanar una felicitació particular per l’anterior president, Joan Marcè, que va estar 10 anys al capdavant de l’entitat.
Tampoc va defugir els problemes del sector, enguany especialment amb la crisi del preu del raïm. Va apuntar algunes de les causes, com l’increment dels drets de plantació.
També va recordar que els ingressos del pages depenen sempre de tres variables, Qualitat, quantitat i preu, i va apuntar que el problema ha estat situat en la tercera variable. Va observar amb optimisme els possibles canvis que s’albiren a dins de les DO Penedès i Cava.
Finalment va cloure l’acte el discurs de la consellera Meritxell Budó. Que es va mostrar agraïda per la invitació i va assenyalar que l’aposta per l’enoturisme dels darrers anys ha estat molt positiva.
La consellera també va assenyalar que la Generalitat està i estarà del costat dels viticultors.
L’acte es va celebrar, malgrat tot, amb bon ambient. Amb un espai d’acollida per la canalla i el sorteig de lots de productes de COVIDES entre els assistients.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: