Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma contra la planta asfàltica a Pacs lliura més de 5.800 signatures a l’ajuntament

Aquest matí representants de la plataforma ciutadana contrària al projecte d’una planta asfàltica al municipi de Pacs del Penedès han lliurat les signatures a l’alcaldessa de Pacs, Montse Mascaró.

El portaveu de la plataforma, Francesc Ferrer, recorda que fa dues setmanes l’ajuntament els va informar del projecte i que fa 10 dies es va constituir la l’entitat veïnal, aconseguint en aquest temps 3.404 signatures en paper i 2.427 signatures a travès de la xarxa solidària de suport Change.org. En el moment de lliurar els documents Francesc Ferrer s’ha adreçat a l’alcaldessa per insistir en el rebuig a la planta asfàltica perquè, ha dit, suposa una amenaça i agredeix el territori.
L’alcaldessa ha respost que l’ajuntament està al costat dels veïns des del minut zero contra el projecte, perquè consideren que no és el lloc més adient per ubicar una planta com aquesta, i que s’arribarà on s’hagi d’arribar.
La plataforma ha dipositat la carpeta amb les signatures recollides a l’ajuntament de Pacs i alhora enviarà un document fent constar aquestes signatures als ajuntaments de Vilafranca i de Les Cabanyes, afectats per la proximitat, i també al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Recordem que el projecte d’implantació d’una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic a la pedrera de Cales de Pachs, a explotar per l’empresa J.A. Romero Polo, va ser admès a tràmit al setembre per l’ajuntament de Pacs. Els ajuntaments de Vilafranca i de les Cabanyes van presentar al·legacions dins el termini que finalitzava el passat 9 de novembre. Posteriorment, el consistori de Pacs va aprovar en Ple una moció en contra del projecte, que junt amb les signatures formarà part de la documentació que l’ajuntament presentarà aquest dimarts al Departament d’Urbanisme de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: