Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall posarà a la venda 2.200 peces d’aviram

La fira manté el seu arrelament al Penedès i aposta cada cop més per la sostenibilitat, reduint enguany la presència de plàstics d’un sòl ús.

Els dies 21 i 22 de desembre tindrà lloc l’edició número 355 de la Fira del Gall de Vilafranca, que ha estat presentada aquest dilluns al migdia a la nau Alfons XIII de Família Torres.

La fira gira al voltant del mercat d’aviram, on els visitants podran adquirir gallines, galls de pagès, ànecs, capons, galls d’indi i els preuats galls del Penedès amb la seva Indicació Geogràfica Protegida. Es posaran a la venda 2.200 peces d’aviram, de les quals gairebé un miler són galls del Penedès: 600 animals vius i uns 350 ja sacrificats.

En nom dels criadors, Rafael Moliner ha destacat que aquest any s’han criat 40.000 galls i que el producte és cada cop més conegut i apreciat, sobretot a la zona del llevant peninsular i Andalusia.

L’altra pota indispensable de la fira és la mostra gastronòmica, on s’oferiran 19 plats a base d’aviram de sis restaurants penedesencs. L’accés a la mostra té un preu de 6€. Els plats es podran maridar amb prop d’una trentena de referències de vins de la DO Penedès. Uns vins que també tindran el seu protagonisme a la zona d’El Celler, on hi ha diversos tastos programats.

Com a novetat, la mostra gastronòmica acollirà dissabte el primer concurs ‘Millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP’. I, tant dissabte com diumenge, es faran tallers a ‘L’aula de cuina’ per animar la gent a cuinar el producte estrella de la fira.

En l’apartat gastronòmic també hi haurà una classe magistral de l’especialista en truites Joan Antoni Miró, que farà truita de Gall del Penedès i truita de torrons.

Entre les múltiples activitats paral·leles a la Fira del Gall hi haurà la 23a Mostra de Bestiari Festiu de Ploma de diumenge al matí, que inclourà una ballada conjunta en record a Rafa Cabezas. També hi haurà activitats per a la canalla i el mercat d’artesania, productes naturals, brocanteria i pintura, que comptarà amb unes 90 parades.

Per cloure la presentació, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha posat l’accent en l’aposta pel gall del Penedès com a producte emblemàtic d’aquest territori.

La maquinària de la Fira del Gall arrencarà el dijous 19 de desembre a les vuit del vespre a l’Auditori del Vinseum amb el pregó de l’actor, director i guionista Quim Masferrer. L’acte té un aforament limitat i per això s’han fet invitacions gratuïtes que es podran recollir prèviament per l’Oficina de Turisme.

Tota la informació relativa a la Fira del Gall es pot consultar al web.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: