Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació lliura el Cens d’activitats i establiments als municipis de Pacs i la Granada

La Diputació de Barcelona ha realitzat el cens d’activitats i establiments així com dels seus plans de verificació dels municipis de Pacs i la Granada.

Els censos s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació  informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i contenen tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha a cada municipi. Així, a Pacs s’han censat un total de 46 activitats i a la Granada 108 activitats. En ambdós municipis destaca l’elevat nombre de cellers de vins i caves, com és habitual a la comarca del Penedès.
A més, en ambdós municipis s’ha fet el Pla de verificació de les activitats comunicades en base a la metodologia i criteris fixats a la Guia i que es basa en prioritzar les activitats que s’han de verificar en funció de la seva incidència ambiental i el seu risc d’incendi. A més, els ajuntaments poden afegir altres criteris de priorització com l’antiguitat o l’emplaçament en una determinada ubicació. Aquesta verificació determina que els establiments s’ajusten als projectes i certificacions presentades i que compleixen la normativa que els és aplicable es fa un cop les activitats ja estan en funcionament.
La finalitat del cens és millorar la gestió administrativa de les activitats ja que l’Ajuntament disposarà d’una única base de dades, molt fàcil de mantenir i que podrà utilitzar per dur a terme actuacions en diferents àmbits com ara turisme, urbanisme, activitats i medi ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: