Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP Sant Sadurní denuncia que la deixadesa de l’alcalde fa perdre el viver de celleristes

La CUP Sant Sadurní denuncia que la deixadesa de l’alcalde fa perdre el viver de celleristes

La CUP considera que s’ha perdut l’oportunitat de que el viver de celleristes sigui una realitat al municipi, després que el Consell Comarcal aprovés demanar subvencions per fer-lo a Vilafranca.

Els cupaires lamenten que una iniciativa que hagués servit per a dinamitzar l’economia i el sector vitivinícola a Sant Sadurní, s’hagi perdut per la inoperància de l’anterior equip de govern i especialment l’alcalde, Josep Maria Ribas.
Segons expliquen des de la CUP de Sant Sadurní, durant el ple celebrat el passat mes d’octubre al Consell Comarcal es va aprovar per unanimitat sol·licitar una subvenció FEDER i PECT per crear un viver de celleristes a Vilafranca. Davant d’aquest fet, l’alcalde de Sant Sadurní va anunciar que la capital del cava no podia fer front a aquest projecte per la gran inversió que suposava. Per Arantxa Fernández, portaveu de la CUP a Sant Sadurní, l’informe realitzat sobre la viabilitat del viver de celleristes a l’escola de viticultura d’Espiells no diu que no sigui possible. Parla de que cal una forta inversió però no contempla en els càlculs subvencions com els plans FEDER que s’han sol·licitat per Vilafranca.
Els cupaires lamenten que el govern no ha fet cap moviment per a posar-se a treballar i ser un actor dinamitzador del sector vitivinícola al municipi. Lamenten que s’ha deixat perdre un projecte que va iniciar-se a Sant Sadurní, i que ara serà una realitat a Vilafranca.
Recorden que uns mesos abans de les eleccions municipals 2015, la CUP Sant Sadurní va començar a treballar aquesta proposta, visitant l’Escola de Viticultura d’Espiells. Els cupaires van fer d’aquest projecte, una de les seves banderes durant la campanya electoral del 2015. Els partits que van acabar formant govern, PdCat i ERC, també s’hi van sumar.
Un cop passades les eleccions, la CUP va demanar a l’equip de govern la posada en marxa del projecte. Durant els dos primers anys, amb Maria Rosell com alcaldessa, es va visitar un projecte similar a la Conca de Barberà i es va realitzar un estudi sobre la viabilitat de fer realitat el viver a l’escola de viticultura.
Els cupaires remarquen que quan l’actual alcalde, Josep Maria Ribas, pren el relleu a Rosell, el projecte queda aturat fins arribar a inicis del 2019. Amb el canvi de presidència de la DO Penedès, Joan Huguet anuncia que un dels seus objectius és crear un viver de celleristes. Mesos més tard la DO Penedès, juntament amb l’Ajuntament de Vilafranca, l’INCAVI i altres membres institucionals, visiten el viver de la Conca. Durant aquest període, la CUP demana quins són els moviments del govern sadurninenc respecte al projecte, sense trobar una resposta convincent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: