Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora d’AMPAS de Vilafranca fa públic el malestar per la deriva segregadora

En un comunicat expliquen que el ercentatge d’alumnes en situació de vulnerabilitat es concentra cada vegada més en una sèrie de centres educatius concrets.

Els estudis dels experts arriben sempre a la mateixa conclusió, la segregació escolar afecta negativament el rendiment dels alumnes i a la cohesió social en les ciutats. Des del seu punt de vista, ‘els incompliments reiterats dels principis del Pacte contra la Segregació Escolar per part del govern de Vilafranca rau en una actitud absolutament negacionista’.
Així, enlloc d’encarar el nou curs cercant la complicitat de la resta d’agents
educatius, desenvolupant polítiques per afavorir un repartiment equilibrat de l’alumnat, destinant recursos extraordinaris a les escoles més afectades,
impulsant i acompanyant als centres en el desenvolupament de projectes
educatius innovadors o facilitant l’accés a tothom als serveis educatius bàsics el govern ha pres una altra mesura. La retallada de més de la meitat del pressupost dels Ajuts a l’escolarització. Paral·lelament, s’han endurit les condicions per accedir-hi. Segons la Coordinadora ‘els primers càlculs deixen fora dels ajuts a dos de cada tres alumnes dels que fins ara se’n
beneficiaven’. Quasi bé un miler a tota Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: