Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cervesa artesana protagonitza el calendari 2020 editat per la Xarxa Productes de la Terra

Des de la Conselleria de Productes de la Terra del Consell Comarcal es promou un any més aquest calendari que vol ajudar a potenciar productes del territori de la mà de la gastronomia.

Un any més, a les portes de la Fira del Gall, la Conselleria de Productes de la Terra del Consell Comarcal presenta dues iniciatives amb la voluntat de donar visibilitat a productes del Penedès, tot lligant-los amb la gastronomia local. D’una banda s’edita un calendari que s’acompanya amb receptes de productes cuinats amb productes penedesencs, i de l’altra es presenta el cicle Cuina d’Hivern, amb la participació de restaurants de la comarca que formen part de «El Penedès tasta’l» que ofereixen plats de temporada. De fet és el setè calendari que s’edita, i la quarta edició de la cuina d’hivern, com recordava la consellera de Productes de la Terra Susanna Mérida.
La consellera recordava que en el calendari sempre s’intenta posar en valor algun producte del territori, lligant-lo amb plats que elaboren restauradors de El Penedès Tasta’l. En aquesta ocasió s’ha apostat per un producte penedesenc potser encara poc conegut, com és la cervesa artesana.
En el calendari es fa referència a les empeses Ales Agullons, de Mediona, que estaven representades per Carles Rodríguez i Montse Virgili; Beer Cat, de Vilafranca representada per Lucy Green; Cervesa Espiga, de Sant Llorenç d’Hortons per Isaac Ruana; i també les empreses Cerveses Bripau de Sant Pere de Riudebitlles i La Castellera de Vilafranca.
Tots ells van posar en relleu la feina que es fa per els elaboradors cervesers del Penedès i la voluntat d’oferir productes de qualitat i innovadors que serveixin també per fer una senya d’identitat del territori.
Des del Gremi d’Hosteleria i Turisme de l’Alt Penedès, la seva presidenta Núria Carbó, explicava que la cervesa no és un element nou a la cuina. En aquest cas, en el calendari hi ha les fotografies i receptes de sis plats diferents que van des d’entrants fins a postres.
Finalment, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch va comentar que el calendari vol ser una mostra més de la voluntat d’aprofitar sinergies entre diferents productes per fer comarca.
Pel que fa al cicle Cuina d’Hivern, en la seva quarta edició torna a oferir un llistat de 20 restaurants del Penedès Tasta’l que han preparat bé plats o bé menús sencers amb productes de la terra i de temporada. Entre el 21 de desembre i el 23 de febrer està en marxa aquesta proposta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: