Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Històric acord per prestigiar el Cava

El ple de la DO Cava ha aprovat per unanimitat un conjunt de mesures qualitatives a favor del consumidor que posen en valor la vinya, el seu origen, la sostenibilitat i les llargues criances.

El ple de la Denominació d’Origen Cava ha aprovat avui de forma unànime un pla transcendental i sense precedents per seguir enfortint el vi escumós de qualitat més exportat del món. L’etapa final d’aquest full de ruta es concretarà en l’aprovació de la modificació del plec de condicions. Aquest plec recollirà l’aposta per la qualitat, per una major diferenciació dels diferents tipus de Cava i establirà un sistema de classificació territorial.

El president de la DO, Javier Pagés, afirma que hi ha “el consens i la unitat de el sector” per impulsar un seguit de mesures que reforcen la vinya, la sostenibilitat i els temps d’elaboració, després d’un llarg estudi tècnic realitzat amb el suport de nombrosos experts reconeguts a nivell nacional i internacional.

El ple de la DO en el qual s’ha tancat aquest històric acord està format de forma paritària per representants dels sectors viticultor i cellerer. Es tracta d’un “pla inclusiu” que vol “integrar la gran diversitat d’actors que formen part de la DO Cava”. A més, és una clara aposta per la qualitat en tot el seu conjunt, de la vinya i de l’elaboració, que “posa en valor a tota la cadena d’elaboració i revalora el Cava a benefici del consumidor”. Javier Pagés manifesta la seva satisfacció per un acord aconseguit per unanimitat que dona visibilitat a la unitat del sector i que suposa “una gran fita”. Malgrat això, es recorda que els treballs continuaran al llarg de 2020.
Les dues organitzacions patronals del sector han mostrat la seva satisfacció per l’acord històric segellat avui. El president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, afirma que “la unitat del sector ha fet possible donar un nou gran pas, que és transcendental”. Entén Deàs que l’acord permet “donar confiança i tranquil·litat al sector”. Per la seva banda, el president de Pimecava, Pere Guilera, destaca que el nou pla és “una bona decisió estratègica i de futur”.
L’acord assolit avui persegueix la revaloració del territori i l’origen, reforçant la ja elevada qualitat del Cava amb una nova normativa complementària d’altíssim nivell d’exigència qualitativa recolzada per la garantia màxima de certificació pròpia de les denominacions d’origen. Tot per consolidar la qualitat i, alhora, aclarir la decisió de compra, facilitant la identificació de la qualitat de tots els productes. Es busca, així, oferir al consumidor millors criteris d’informació i decisió. A més, s’ha creat un sistema propi de zonificació i ordenació geogràfica consistent i útil pel consumidor.

Des de la DO “s’aposta fermament” per incrementar el prestigi del Cava i la promoció del seu consum, atraient a nous consumidors i generant noves ocasions de consum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: