Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta un pressupost per l’Ajuntament de Vilafranca que supera els 56M€

Aquest dimarts el saló de sessions de la Casa de la Vila ha acollit l’audiència pública per presentar el pressupost de l’Ajuntament de Vilafranca per a l’any 2020.

L’audiència anava a càrrec dels tinents d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz.
El regidor d’Hisenda destaca que els objectius del pressupost són garantir els serveis públics municipals que presta actualment l’Ajuntament i on els ciutadans són el centre d’atenció.
Respecte a les prioritats marcades per al 2020 hi ha, entre d’altres, les de mantenir i millorar l’espai públic o disposar d’una oferta formativa de qualitat. També es marca com a prioritat la sostenibilitat mediambiental.
El capítol d’inversions contempla una partida de 7’3M€ que s’ampliarà en 2’5M€ amb l’aplicació del romanent de l’any anterior.
Dins de les inversions hi ha l’ampliació del Vinseum, la urbanització del carrer del Comerç o un projecte d’interconnexió amb polígons industrials amb carril bici. També hi ha una partida per l’equipament del nou pavelló esportiu i per arranjar el seu entorn.
Aureli Ruiz destaca que el pressupost creix respecte a l’any anterior, però en canvi no s’han augmentat els impostos. El creixement és possible gràcies a l’increment de subvencions que aportaran altres administracions i també a la millora de l’activitat econòmica de la vila.
Per la seva banda el tinent d’alcalde, Francisco Romero, remarca que és positiu poder presentar un pressupost abans d’iniciar l’any que contempli projectes de futur, un fet que cal valorar si es compara amb altres ajuntaments o administracions com la Generalitat i l’Estat que encara no tenen el pressupost aprovat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: