Diumenge, 28 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes que participen al + música del Pau Boada han ofert un concert de Nadal a l’escola

El projecte + música compta amb la participació de 4 centres docents de Vilafranca, i arriba aquest curs a 690 alumnes que d’aquesta manera aprenen música tot tocant un instrument.

El menjador de l’escola Pau Boada s’ha convertit aquest dijous i divendres en un improvisat escenari musical on els alumnes del centre que participen en el projecte + Música que es promou des de l’Ajuntament en quatre escoles de la vila van mostrar el que han estat treballant en aquest primer trimestre.
Dijous van interpretar les seves peces els alumnes 3r A i 3r B, 4t C i 5è; mentre que divendres els intèrprets eren els nois i noies de 4t A, 4t B, 6è A i 6è B. En el cas d’aquesta escola, els joves músics treballen amb instruments de corda fregada, i a banda dels professors de música de l’escola, es compta també amb la col·laboració de professionals de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.
La cap del servei d’Educació de l’Ajuntament, Dolors Peñafiel, recordava que el projecte + Música es va iniciar fa quatre anys amb la voluntat d’acostar la música a la majoria d’alumnes i que puguin fer-ho tocant un instrument. En aquests moments el programa arribar a 690 alumnes de tercer a sisè; i 80 alumnes més que ja han acabat sisè però que havien participat en el projecte. Ara per ara hi participen les escoles Pau Boada, Mas i Parera, Balta Elias i Sant Josep, i la valoració que se’n fa és del tot positiva. Dolors Peñafiel considera que és un projecte molt potent i que encara pot créixer més.
Els professors de música dels centres valoren també el projecte de manera positiva. Marc González, del Pau Boada, remarcava que es tracta d’un projecte innovador que és també la millor manera d’aprendre música. Poder tocar un instrument, en horari escolar, permet que la iniciativa arribi a tots els alumnes del centre.
Amb els seus violins, violes, violoncels i contrabaixos, els nois i noies de tercer, quart i cinquè van anar interpretant diferents peces que han estat preparant en aquest primer trimestre del curs, entre les quals aquest ‘Tió de Nadal’, del grup El Pot Petit que tocaven els alumnes de 5è.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: