Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El I Memorial Japo99 s’ha celebrat a Vilafranca amb voluntat de continuïtat

L’associació Japo99 es va constituir per preservar la memòria de Laura Gil, qui va morir l’any 2017, als 18 anys, després de ser atropellada a Vilafranca.

Família i amics van fundar l’associació amb la idea d’organitzar esdeveniments solidaris i recaptar recursos per a fins benèfics, socials i humanitaris. Amb aquest objectiu, dissabte tenia lloc al Pavelló de la Gamba el I Memorial Japo99. Concretament, es recollien joguines per a la campanya de Creu Roja Alt Penedès ‘Cap infant sense joguina’.

Laura Gil practicava arts marcials a l’escola Mugendo Vilafranca i era precisament al voltant d’aquesta disciplina que va girar la matinal, com explica el seu pare i president de l’associació Pedro Gil.

Uns 120 nens i nenes van engegar la jornada amb un campionat de badges, un seguit de proves motivacionals que els duien a aconseguir la seva medalla. També es van fer diverses exhibicions de formes musicals, entre les quals la d’Ariadna Ibáñez, de l’escola Mugendo Gavà.

Aquesta escola va participar activament de la matinal amb la presència de la seva responsable, Elisabeth Álvarez, campiona del món de kickboxing i light contact l’any 2017. Álvarez explicava algunes de les característiques del sistema pedagògic marcial de Mugendo, al qual ha dedicat els darrers vint anys de la seva vida.

L’acte va comptar amb la presència de Ricardo Gress, president de la WAMAI, World Amateur Martial Arts International.

També l’alcalde de Vilafranca Pere Regull va assistir a la matinal per inaugurar l’esdeveniment. Regull en destacava la voluntat de continuïtat.

Durant la matinal també hi va haver altres exhibicions de formes musicals d’alumnes de Vilafranca com Núria Rodríguez, que amb 14 anys, ha guanyat multitud de torneigs.

D’altra banda, es va fer un gran slam de semi contact entre un equip de l’escola Mugendo Vilafranca i un equip d’altres escoles Mugendo de Catalunya.

L’acte va començar i acabar amb les exhibicions del campió del món de formes musicals Óscar Hokori Núñez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: