Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal gestiona prop de 2.000 beques menjador i 1500 ajuts al transport escolar

Aquest curs 2019-2020 hi ha un increment de 2 rutes de transport escolar obligatori, i les beques menjador s’han incrementat en un 8% respecte el curs passat.

Un cop tancats els períodes extraordinaris de sol·licitud i de resolució de reclamacions, el Servei d’Ensenyament del Consell Comarcal ha fet públiques les xifres del curs escolar vigent en relació a les beques menjador i el transport escolar.
Així, aquest curs 2019-2020 el Consell Comarcal gestionarà 38 rutes de transport escolar obligatori, 31 per a alumnes de secundària de centres públics i 7 per a alumnes d’educació especial. D’aquesta manera es desplaçaran els 1.213 alumnes que, a proposta del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, s’escolaritzen fora del seu municipi de residència i sempre en el centre proposat pel mateix Departament d’acord amb la resolució d’adscripció.
Respecte del curs passat, hi ha hagut un increment de 2 rutes de transport obligatori, per l’augment del nombre d’alumnes d’ensenyament secundari matriculats als instituts de Sant Martí Sarroca, Institut Escola Jacint Verdaguer i Escola Intermunicipal de Sant Sadurní.
Paral·lelament, el Consell Comarcal gestionarà 7 rutes de copagament per als 141 alumnes de primària que disposen d’oferta educativa al seu municipi de residència i que, per tant, no tenen dret a transport escolar obligatori. També transportarà, mitjançant el sistema de copagament, 45 alumnes de secundària i 181 alumnes d’ensenyaments postobligatoris que aprofiten les places vacants de les rutes obligatòries de secundària.
Pel que fa als ajuts de menjador, 31 alumnes del centre d’educació especial Delta Espiga tindran servei de menjador gratuït perquè estan obligats a desplaçar-se des del seu municipi de residència.
Els alumnes de famílies més necessitades reben ajuts individuals de menjador en base a uns criteris comuns a tots els consells comarcals i elaborats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. A l’Alt Penedès, 1.995 alumnes rebran aquests ajuts durant el curs escolar 2019-2020, un 8% d’alumnes més que el curs passat. L’import total que el Consell Comarcal hi destinarà és de 1.138.968 €.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: