Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concurs del millor plat cuinat amb Gall i l’Aula de cuina novetats de la Fira del Gall

El primer concurs premiava el millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP.

El primer concurs ‘Millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP’, en el qual participaven els plats preparats pels 6 restaurants de la Mostra gastronòmica, i els tallers de l’Aula de cuina ‘Cuina el Gall sense por!’ eren dues novetats destacades de la Fira del Gall 2019.
El primer concurs premiava el millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP. Els restauradors participants en la Mostra gastronòmica posaran a prova el seu enginy en l’elaboració de les receptes, juntament amb la qualitat i la innovació als seus plats.
El concurs comptava amb un jurat integrat per l’Aina Roglan, finalista de Masterchef Junior l’any 2014, l’influencer, Pau López i Josep Sucarrats, periodista i director de la revista Cuina.
La penedesenca Aina Roglan es mostrava molt contenta de participar en el jurat.
El guanyador va ser l’Oriol Llavina amb una cuixa de gall farcida.
El dissabte al matí també es va fer el lliurament dels premis de l’11è concurs de raça de gallines Penedesenca memorial Amadeu Francesch.
A més a l’exposició hi havia també una mostra de la raça valenciana de Chulilla.
El president de l’Associació de la Gallina de Chulilla, Juan Antonio Anaya, ens la descrivia.
A la fira del Gall els administradors de la Festa major hi acostumen a portar el seu merchandising. Enguany amb la novetat del cava.
Una altra de les novetats d’enguany era l’aula de cuina on persones de diferents generacions explicaven detalls de la cuina d’aviram.
I per la tarda del dissabte el cuiner del restaurant Les truites oferia una masterclass ensenyant a fer truites de gall o de torró.
Amb el concurs i l’aula de cuina, l’organització de la Fira del Gall apostava per impulsar el consum de Gall del Penedès i dur-lo a les llars.
Les dues activitats anaven en la línia de desestacionalitzar el consum de Gall del Penedès tenint en compte que el pic de venda d’aquest producte es produeix durant les festes nadalenques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: