Dijous, 1 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavi Llenas i Gabi Molero s’acomiaden en el sopar de final de temporada dels Xicots

El president i cap de colla dels Xicots deixen el càrrec després del seu primer any, amb la voluntat que hi hagi un relleu que ajudi a impulsar la colla un pas més en la propera temporada.

Els de Cal Noi Noi tancaven dissabte al vespre la temporada 2019 amb el tradicional sopar que serveix per fer balanç i acabar de compartir totes les emocions que deixen tants mesos d’activitat castellera. Enguany el sopar tenia com a un dels afegits el fet que tant el president com el cap de colla, que havien agafat un compromís per dues temporades, havien anunciat que deixaven els càrrecs.
Xavi Llenas, president dels Xicots, comentava que ha estat un any molt intens, que ja tenien assumit que seria de transició i que considera ha servit per mantenir a nivell social l’esperit de la colla treballant la gestió d’una situació de canvis i noves incorporacions. A nivell social destacava també que s’ha pogut presentar el documental ‘Societat Anònima’ que recull l’esperit dels Xicots i que s’ha potenciat la vessant solidària amb el lliurament de camises a diferents entitats de la vila. Tot i reconèixer que a principis de temporada la intenció era ocupar el càrrec durant dues temporades, explica que tant ell com el Gabi Molero han considerat que després d’aquest primer any el millor per la colla és un relleu.
Per Llenas el missatge que volia deixar per la colla era el de mostrar-se orgullosos de formar part d’una colla que té 37 anys d’història i que s’ha demostrat com una entitat social referent a la vila i la comarca.
De la seva banda, Gabi Molero feia un balanç a nivell casteller comentant que han mantingut els 3 i 4 de 8 i la torre de 7, un fet que valorava positivament partint del que va ser un inici de temporada en que pràcticament no tenien canalla i s’havien d’afrontar moltes renovacions. Una feina, considerava, que s’ha hagut de compaginar amb una certa davallada a nivell general de presència de camises a assaigs i diades, i que en les colles petites encara es nota més.
Molero remarcava que des del seu punt de vista calia ara un relleu al capdavant de la colla per tal d’aprofitar la feina feta en aquests dos darrers anys i impulsar els Xicots amb energies renovades per avançar en les properes temporades.
El sopar, com sempre, va servir per reconèixer la tasca i el compromís de diferents membres de la colla, i poder celebrar la feina feta durant tota la temporada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: