Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit la presentació del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

És una iniciativa que impulsa la Generalitat amb la voluntat de recollir propostes des del territori en que hi participin tots els actors implicats en el món del coneixement i la formació.

Dijous al vespre es feia a l’Escorxador de Vilafranca una de les sessions presencials que el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement està impulsant arreu del territori. Es tracta de jornades de debat del procés participatiu amb la voluntat de recollir propostes, neguits i necessitats de tots els actors clau en l’ecosistema de coneixement, però també de la ciutadania en general.
La directora general de Planificació en l’àmbit d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, Mercè Chacón, explicava que aquest pacte es va impulsar des de la Generalitat el gener de 2019 amb la voluntat de facilitar el contacte i l’intercanvi d’experiències entre totes les parts implicades en el món del coneixement.
Per la seva banda Joaquim Besora, que és tècnic de la direcció general de Participació Ciutadana de la Generalitat, explicava que la voluntat ha estat des del començament fer sessions no només per a tècnics i acadèmics, sinó obertes el màxim possible a recollir l’expertesa dels ciutadans per tal de fer aflorar al màxim d’idees diverses.
La sessió comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, i la regidora d’Educació Xell Montserrat va participar també de la trobada tot destacant la importància de donar la visió des del territori sobre temes tant rellevant com la formació, l’ensenyament i la societat del coneixement.
El procés participació s’està duent a terme aquests darrers mesos, i ja s’han trobades similars en altres punts del territori català. A més s’ha obert la participació a través del portal participa.gencat.cat on qualsevol persona interessada pot fer les seves aportacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: