Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull la tercera Jornada d’Hospitals de dia per a pacients crònics

Seguint la línia iniciada fa dos anys, aquest divendres se celebra a Vilafranca la tercera Jornada d’Hospitals de dia per a pacients crònics.

Es tracta d’un fòrum organitzat conjuntament pels Serveis de Medicina Interna de l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès de Vilafranca, que formen part del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.

La jornada té com a objectiu compartir experiències i opinions sobre el paper de l’hospital de dia com a equipament que dona atenció a persones amb malalties majoritàriament cròniques i que ofereix assistència de qualitat en règim ambulatori, és a dir, sense necessitat d’ingressar el pacient.

El cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, José Carlos Molina, explica que les persones amb malalties cròniques necessiten molts recursos de diferents àmbits – l’hospital, l’atenció primària, el sociosanitari o els serveis socials- i una atenció transversal per acompanyar-les en la seva evolució. Per això és important l’entesa entre els diferents professionals.

Molina destaca que s’han d’intentar evitar les descompensacions d’aquests pacients dotant-los d’eines per tenir la seva situació de salut sota control, tant a casa com a l’hospital de dia. Aquesta millor gestió repercuteix directament en la qualitat de vida dels pacients, a més d’estalviar recursos.

Aquest any és el primer que la jornada d’hospitals de dia per a pacients crònics s’organitza sota el paraigua del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, constituït el passat 1 d’abril.

La presentació de la jornada, que té lloc a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer, ha comptat amb la intervenció de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca Anna Doblas.

La conferència inaugural ha anat a càrrec del doctor Josep Comin, cap clínic de la Secció d’Insuficiència Cardíaca i director del programa d’atenció integrada a la insuficiència cardíaca comunitària de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Comin ha parlat de la importància d’assegurar la continuïtat assistencial a la insuficiència cardíaca a través de l’hospital de dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: