Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ventura Pons rep el premi honorific Most en reconeixement a la seva aportació al món del cinema

El cineasta català va rebre el guardó dissabte a la nit, en reconeixement a la seva aportació al món del cinema tant com a director, com també en la seva faceta de productor i programador.

Dissabte a la nit, al cinema Kubrick, va tenir lloc un dels actes rellevants de l’edició d’enguany del Most Festival amb el lliurament a Ventura Pons del premi honorífic 2019. El guardó volia reconèixer la seva aportació al món del cinema, evidentment com a director, però també com a productor i programador. Pons comentava que al llarg de la seva trajectòria ha rebut molts reconeixements, però el que es donen a casa com és el cas del Most, sempre son més emotius.
Fent balanç dels anys que porta dirigint, explica que des del seu punt de vista les pel·lícules que marquen un abans i un després són les que han fracassat, ja que és de les que se n’aprèn. Per Ventura Pons, el cinema és vida i la vida és cinema, per això espera fer cine fin el darrer moment.
Ara per ara comenta que té dos guions escrits que voldria tirar endavant. Una pren com a punt de partida un llibre de Josep Trueta titulat ‘L’esperit de Catalunya’.
L’altra s’inspiraria en la seva infantesa.
Pons va rebre el guardó de la mà de Maria Olivella, responsable del cinema Kúbric.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: