Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha constituït el grup local de la Unitat contra el feixisme i el racisme de Vilafranca

Aquest dimarts a l’Escorxador s’ha fet l’acte de presentació del grup local de la Unitat contra el feixisme i el racisme de Vilafranca.

L’acte el presentava la vilafranquina, Georgiana Ciupag i comptava també amb la participació de l’activista, també vilafranquina, Fatou Secka.
A més també hi participaven Maria Dantas, David Karvala i la ribetana Iolanda Maurici.
Maurici explicava les característiques del moviment social que vol aturar el feixisme i el racisme a casa nostra.
El col·lectiu s’organitza sense jerarquies i amb un treball unitari.
Als membres del col·lectiu els preocupa l’augment de les idees racistes i de l’extrema dreta a Europa, a l’Estat espanyol i a Catalunya, i recorden que amb el rerefons de la crisi, els grups feixistes aprofiten la desesperació de la gent per vendre falses “solucions”, basades en la xenofòbia i en la por.
A l’Estat espanyol i a Catalunya l’extrema dreta pren diferents formes, des de les restes del franquisme fins a nous grups inspirats en els nazis.
A Catalunya, on el racisme especialment contra la gent musulmana ja és preocupant, la “Plataforma per Catalunya” representava una amenaça molt greu per a la convivència i en aquests moments la Plataforma s’ha dissolt i s’ha sumat a Vox.
Per això els impulsors de la iniciativa apunten que cal un moviment contra el racisme i l’extrema dreta que generi una mobilització de forces molt diverses per treballar plegades entorn d’uns punts bàsics compartits. Es vol fer valer que la majoria de la gent rebutja els feixistes i les seves idees.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: