Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santi Borrell ha presentat la segona edició de “La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018”

Tres anys després de publicar el llibre La història del cava. Sant Sadurní d’Anoia, l’escriptor penedesenc Santi Borrell ha presentat enguany La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018, que el complementa, i amb el qual vol donar una visió panoràmica global del sector.

Aquest dimarts a la tarda en va presentar la segona edició a la botiga de Xerigots, en un acte que presentava l’historiador Joan Solé Bordes i va comptar amb la presència del president de la DO Penedès Joan Huguet.

Editat amb el suport de la DO Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, EnoturismePenedès, l’Ajuntament de Vilafranca i cellers Torres, hi bolca dos anys de recerca exhaustiva per plasmar l’evolució d’un sector a partir de l’aparició dels primers grans comerciants de vi del Penedès, i molt centrat en la pagesia i en la comercialització del vi. Un sector que inicialment venia molt de vi a doll, a baix preu i d’escassa qualitat; que també produïa molt de licor i conyac a doll, i que en els darrers temps ha tendit cap a la modernització, cap a l’embotellat i cap als vins de qualitat.

En el llibre, l’autor dedica capítols a les cooperatives, al preu del raïm i també fa referències als vins biodinàmics i ecològics, entre altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: